Nieuws

24 september, Officieel startsein voor tweede fase Roos & Beek

Gisteren is de bouw van de tweede fase officieel van start gegaan. Wethouder Vennik gaf samen met familie Smit-Verhoeven het officiële startsein. De festiviteiten vonden plaats in de toekomstige recreatieruimte van het appartementencomplex. De ruimte werd hiermee meteen ingewijd en de toekomstige bewoners zagen zichzelf hier over een tijdje wel vertoeven. Hier vind je sizzling hot symulator pobierz. Volg de link!

Eind januari van dit jaar startte de bouw van fase 1. “Het is nauwelijks voor te stellen dat we zo’n korte tijd later hier al staan voor de start bouw van de tweede en tevens laatste fase van het appartementencomplex voor 55-plussers”, aldus Wethouder Vennik.

De eerste fase is geheel op hoogte en tijdens de festiviteiten konden de toekomstige bewoners alvast een kijkje nemen in twee appartementen op de begane grond. Vanaf het begin is er veel animo geweest voor de luxueuze appartementen. Van de 111 appartementen zijn nog 5 appartementen beschikbaar. Ontwikkelaar en aannemer Smit’s Bouwbedrijf houdt de vaart erin: zoals het er nu naar uitziet, worden de eerste appartementen van fase 1 komend voorjaar opgeleverd. De oplevering van fase 2 staat gepland in het najaar van 2016.16 juli, Start bouw fase 2 een feit

De animo voor Roos & Beek houdt aan. Eind april zijn de 46 appartementen van fase 2 in verkoop gegaan en inmiddels is ruim 60% verkocht. Deze voorspoedige verkoop resulteert erin dat ontwikkelaar/aannemer Smit’s Bouwbedrijf uit Beverwijk in augustus start met de bouw van de tweede en tevens laatste fase. Zoals het er nu naar uitziet is het markante appartementencomplex, met in totaal 111 appartementen voor 55-plussers, recreatiezaal, commerciële ruimte en inpandige parkeergelegenheid, in het najaar van 2016 klaar.

Voorspoedige bouw
De bouw van fase 1 (65 appartementen) is begin dit jaar gestart en verloopt voorspoedig. Het appartementencomplex begint al aardig vorm te krijgen. De gevelelementen, kozijnen, deuren en het metselwerk worden momenteel aangebracht en naar verwachting is de oplevering van fase 1 al begin 2e kwartaal 2016. Ruim 90% van de appartementen in deze fase is verkocht. In fase 2 zijn de meeste appartementen wat ruimer. Deze appartementen zijn op het zuiden of westen georiënteerd en hebben een gemiddelde prijs van rond de € 245.500 vrij op naam.24 april, Goede start voor laatste fase Roos & Beek

Gisteravond is onder ruime belangstelling gestart met de verkoop van de tweede én tevens laatste fase van Roos & Beek. Bij een voorspoedige verkoop kan de bouw, bestaande uit 46 appartementen voor 55-plussers, al komende zomer starten. Volgens ontwikkelaar en aannemer Smit’s Bouwbedrijf kunnen naar verwachting de appartementen in het najaar van 2016 al worden opgeleverd.

Veel ruimte en comfort
In tegenstelling tot fase 1 zijn in fase 2 zijn met name appartementen van het ruimere type beschikbaar. De appartementen zijn op het zuiden of westen georiënteerd en hebben een oppervlakte van ruim 90 vierkante meter. De gemiddelde prijs van deze appartementen ligt rond de € 245.500 vrij op naam.

Eerste fase
De bouw van de 65 appartementen uit fase 1 is afgelopen januari gestart en verloopt voorspoedig. Deze appartementen worden naar verwachting in het tweede kwartaal van 2016 opgeleverd. In fase 1 zijn nog enkele appartementen beschikbaar met een afmeting van rond de 76 vierkante meter en een prijs van circa € 170.000 vrij op naam.

Inschrijving
Geïnteresseerden voor fase 2 kunnen tot en met woensdag 6 mei 17.00 uur inschrijven voor de appartementen. Een maquette is te bezichtigen bij Van Waalwijk van Doorn Makelaars in Santpoort-Noord.

23 april a.s. start verkoop fase 2 Roos & Beek!

Met veel plezier laten wij u weten dat donderdag 23 april a.s. de verkoop start van de appartementen van de tweede fase van het nieuwbouwproject Roos & Beek in Santpoort-Noord. In de tweede én tevens laatste fase worden 46 appartementen aangeboden. Deze appartementen zijn op het zuiden of westen georiënteerd en hebben voor het overgrote deel een oppervlakte van ruim 90 vierkante meter. De gemiddelde prijs van deze appartementen ligt rond de € 245.500 vrij op naam.

Programma start verkoop
De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 23 april a.s. van 19.00 tot 21.00 uur in Café-Brasserie De Wildeman (Hoofdstraat 142 in Santpoort-Noord). Vanaf dat moment ligt de verkoopdocumentatie, bestaande uit de verkoopbrochure, de lijst met VON-prijzen en het inschrijfformulier, voor u klaar. Mocht u niet aanwezig kunnen zijn, dan kunt u vanaf vrijdag 24 april a.s. ook de informatie afhalen bij een van de makelaars of downloaden via deze website.

Heeft u nu al vragen? Neem gerust contact op met een van de makelaars.

Inschrijving
De appartementen worden verkocht middels inschrijving/loting. Dit betekent dat u tot en met woensdag 6 mei a.s. 17.00 uur kunt aangeven naar welk(e) bouwnummer(s) uw interesse uitgaat. De toewijzing vindt plaats middels loting. Daarna vindt de verkoop op basis van beschikbaarheid plaats.

12 maart 2015, Start verkoop fase 2

Met veel plezier laten wij u weten dat wij na een succesvolle start van de eerste fase van het nieuwbouwproject Roos & Beek komende maand starten met de verkoop van de appartementen in fase 2.Appartementen tweede fase
De eerste fase van Roos & Beek omvat 65 appartementen. In de tweede én tevens laatste fase worden nog eens 46 appartementen aangeboden. Deze appartementen zijn op het zuiden of westen georiënteerd en hebben voor het overgrote deel een oppervlakte van meer dan 90 vierkante meter. De gemiddelde prijs van deze appartementen ligt rond de € 245.500 vrij op naam.

Oplevering eerste fase
De bouw van de eerste fase is afgelopen januari gestart en inmiddels is een deel van de beganegrondvloeren gelegd en zijn de eerste betonwanden gestort. Deze appartementen worden naar verwachting in het tweede kwartaal van 2016 opgeleverd. In fase 1 zijn nog enkele appartementen beschikbaar met een afmeting van rond de 76 vierkante meter en een prijs van circa € 170.000 vrij op naam. Een actuele stand van de nog beschikbare appartementen van fase 1 is hier te vinden

Verkoopbijeenkomst
Begin april worden alle geïnteresseerden geïnformeerd over de de datum en locatie van de verkoopbijeenkomst. De verkoopbijeenkomst zal naar verwachting in de laatste week van april plaatsvinden.

23 januari, Feestelijke paal voor eerste fase!

In aanwezigheid van de toekomstige bewoners en betrokken partijen is het startsein gegeven voor de bouw van de eerste fase van Roos & Beek. Wethouder Vennik boorde samen met de eerste kopers van het project, de familie Sweerts, de feestelijke paal. Om de overlast voor direct omwonenden zoveel mogelijk te beperken worden de palen niet geheid maar geboord. Dit brengt een stuk minder geluidsoverlast met zich mee.

Roos & Beek in trek
Op het terrein van de voormalige MTS worden door Smit’s Bouwbedrijf uit Beverwijk in twee fasen 111 comfortabele appartementen voor 55-plussers gerealiseerd. De belangstelling voor het project is groot. Half juni is de verkoop gestart van de eerste 65 appartementen en momenteel is ruim 65% van de woningen verkocht. In de eerste fase worden naast de koopappartementen, een recreatiezaal, commerciële ruimte en 88 overbouwde parkeerplaatsen gerealiseerd. In een tweede fase worden nog eens 46 appartementen te koop aangeboden.
Het intieme karakter van Santpoort-Noord keert terug in de uitstraling van het project Roos & Beek. De appartementen van Roos & Beek zijn verdeeld over een aantal kleinschalige gebouwen. De gebouwen zijn onderling speels met elkaar verbonden en er wordt gebruik gemaakt van traditionele materialen als baksteen, hout en gebakken dakpannen. De woningen variëren niet alleen in aantal kamers (twee of drie), maar ook in oppervlakte en indeling. Hiermee is de variatie tussen de woningen groot. Het kleinste appartement meet zo’n 68 en het grootste zo’n 134 vierkante meter. Over de inrichting van bijvoorbeeld de keukenruimte, de badkamer, het toilet en het tegelwerk kunnen kopers volledig vrij beslissen. Er zijn nog enkele appartementen van het type C en E beschikbaar.

  • Locatie voor sloop in 2007 en 2008

    Eerste paal Roos & Beek

15 december, Bouw Roos & Beek van start!

Half januari start de bouw van de luxueuze senioren appartementen in Santpoort-Noord. De belangstelling voor het nieuwbouwproject Roos & Beek is groot: de verkoop van de eerste fase startte afgelopen zomer en inmiddels is ruim 65% van de appartementen verkocht.

Oplevering
Zoals het er nu naar uitziet kunnen de toekomstige bewoners in het tweede kwartaal van 2016 hun appartement betrekken. Op het terrein van de voormalige MTS aan de Roos en Beeklaan worden door Smit’s Bouwbedrijf uit Beverwijk in de eerste fase 65 appartementen, een commerciële ruimte, een overdekte parkeervoorziening en een recreatieruimte gerealiseerd. Het project is door architectenbureau BBHD zo ontworpen dat het past bij de omgeving.

Kleinschalige gebouwen
Het intieme karakter van Santpoort-Noord keert terug in de uitstraling van het project Roos & Beek. De appartementen van Roos & Beek zijn verdeeld over een aantal kleinschalige gebouwen. De gebouwen zijn onderling speels met elkaar verbonden en er wordt gebruik gemaakt van traditionele materialen als baksteen, hout en gebakken dakpannen.

Veel mogelijkheden
De woningen variëren niet alleen in aantal kamers (twee of drie), maar ook in oppervlakte en indeling. Hiermee is de variatie tussen de woningen groot. Het kleinste appartement meet zo’n 68 en het grootste zo’n 134 vierkante meter. Over de inrichting van bijvoorbeeld de keukenruimte, de badkamer, het toilet en het tegelwerk kunnen kopers volledig vrij beslissen. Er zijn 88 parkeerplaatsen in de overbouwde stallinggarage en nog eens 29 semi-openbaar daarbuiten. Verder zijn er rondom Roos & Beek, in het openbaar gebied, ruimschoots parkeerplaatsen aanwezig.

Er zijn nog enkele type C en E beschikbaar.

3 november 2014, Start bouw appartementen in aantocht

Na de sloop van de voormalige MTS eind 2011 is nu het moment aangebroken om het terrein van nieuwbouwproject Roos & Beek in Santpoort-Noord verder bouwrijp te maken. Deze week is hiermee een start gemaakt door het terrein te maaien en te ontdoen van bosschages, bomen en overig groen.

Start bouw
Naar verwachting kan begin 2015 een aanvang worden gemaakt met het bouwen van de eerste 65 woningen, commerciële ruimte, overdekte parkeervoorzieningen, recreatieruimte en overige voorzieningen.16 juni 2014, Veel animo voor appartementen Roos & Beek Goede start voor comfortabele koopappartementen voor 55-plussers in Santpoort-Noord

Donderdag 12 juni is onder grote belangstelling gestart met de verkoop van de eerste 65 appartementen van nieuwbouwproject Roos & Beek in Santpoort-Noord. Bij een voorspoedige verkoop kan de bouw van de eerste fase bestaande uit 65 appartementen, een commerciële ruimte, een recreatieruimte en een stallingsgarage eind dit jaar al starten.

Veel variatie en comfort
De appartementen zijn verdeeld over een aantal kleinschalige gebouwen met verschillende woonlagen, die op speelse manier met elkaar verbonden zijn. Er zijn ruim 20 verschillende typen appartementen beschikbaar, variërend in woonoppervlakte van 68 tot 134 m² en in prijs van circa € 155.000 tot € 315.000 vrij op naam. De appartementen zijn verdeeld in twee types: comfort en comfort plus appartementen. Het laatste type kenmerkt zich door een hoogwaardige luxe afwerking plus een eigen parkeerplaats in de overbouwde stallingsruimte. Bewoners wonen geheel zelfstandig in Roos & Beek. Wie dat wenst, kan zorg en service afnemen van zorgorganisatie Zorgbalans.

Inschrijving
Geïnteresseerden kunnen tot en met 23 juni a.s. 17.00 uur inschrijven voor de appartementen. Een maquette is te bezichtigen bij Van Waalwijk van Doorn Makelaars in Santpoort-Noord.28 mei 2014, Start verkoop appartementen

Donderdag 12 juni a.s. wordt de aftrap gegeven voor Roos & Beek. Vanaf 19.00 uur start ontwikkelaar Smit’s Bouwbedrijf uit Beverwijk met de verkoop van de appartementen. Tot en met 21.00 uur zijn geïnteresseerden van harte welkom in Café-Brasserie ‘De Wildeman’ aan de Hoofdstraat 142 in Santpoort-Noord. De bouw van de eerste fase, bestaande uit 65 appartementen, start naar verwachting eind dit jaar. Er zijn ruim 20 verschillende types, variërend in woonoppervlakte van 68 tot 134 m² en in prijs van circa € 155.000 tot € 315.000 vrij op naam.

Inschrijving
Vanaf 12 juni tot en met 23 juni 17.00 uur kan worden ingeschreven op de appartementen. De verkoopdocumentatie, bestaande uit de verkoopbrochure, de lijst met VON-prijzen en het inschrijfformulier, is vanaf 13 juni a.s. eveneens beschikbaar op deze website. Voor degene die voor die tijd al een indruk wilt krijgen van het project Roos & Beek, kan bij Van Waalwijk van Doorn Makelaars in Santpoort-Noord alvast de maquette bekijken. Dit kan op maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 12.30 uur en tussen 13.30 en 17.30 uur.

17 april 2014, Roos & Beek louter koopwoningen

Woningcorporaties actief binnen de gemeente Velsen, hebben in de afgelopen periode aan projectontwikkelaar Smit’s Bouwbedrijf aangegeven dat zij geen investeringsruimte hebben voor de invulling van de sociale huurwoningen in het project Roos & Beek. De ontwikkelaar heeft hierover intensief overleg gevoerd met de gemeente Velsen. Uitkomst van dat overleg is dat het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Velsen deze week aan Smit’s Bouwbedrijf heeft bevestigd medewerking te verlenen aan de wijziging van het programma van 15% sociale huurwoningen naar 15% koopwoningen in de prijsklasse
€ 140.000 – € 175.000 vrij op naam.

Start verkoop
Nu de definitieve invulling van het project Roos & Beek duidelijk is, gaat Smit’s Bouwbedrijf verder met de voorbereidingen ten behoeve van de verkoop. Zoals het er nu naar uitziet, start de verkoop van de eerste 65 appartementen (fase 1) in de tweede helft van juni.

Interesse
Zodra de woningen daadwerkelijk in verkoop gaan en de verkopende makelaar bekend is, ontvangen alle geïnteresseerden een uitnodiging voor de startverkoopbijeenkomst. Aanmelden als geïnteresseerde kan via het contactformulier.

6 december 2013, Voorbereidingen verkoop

Afgelopen september zijn de voorbereidingen ten behoeve van de verkoop verder in gang gezet met als doel spoedig te kunnen starten met de verkoop van de eerste 48 appartementen.

Vanwege onzekerheden over de invulling van de sociale woningen in het project, kan vooralsnog niet gestart worden met de verkoop. De ontwikkelaar van Roos & Beek hoopt hierover op korte termijn meer duidelijkheid te kunnen geven. Zodra er een datum bekend is voor de verkoopbijeenkomst en/of er nieuwe ontwikkelingen zijn betreffende het project “Roos & Beek”, worden belangstellenden nader geïnformeerd.

9 september 2013, Beroep ongegrond verklaard

Begin juli heeft er een rechtszitting plaatsgevonden inzake het aangetekende beroep tegen de, reeds door de gemeente Velsen afgegeven, omgevingsvergunning. De rechtbank heeft op 24 juli uitspraak gedaan en heeft het beroep ongegrond verklaard.

De voorbereidingen ten behoeve van de verkoop zijn verder in gang gezet met als doel om binnenkort te kunnen starten met de verkoop van de eerste 48 appartementen (fase1). Vooruitlopend hierop hebben wij de www.woneninroosenbeek.nl met beschikbare informatie aangevuld. Over de huurwoningen zal in een later stadium meer bekend worden.

Zodra er een datum bekend is voor de verkoopbijeenkomst en/ of nieuwe ontwikkelingen zijn betreffende het Project “Roos & Beek”, worden alle belangstellenden hierover geïnformeerd.

2 mei 2013, Beroep omgevingsvergunning

Afgelopen november heeft de gemeente Velsen de omgevingsvergunning verstrekt voor het realiseren van het project Roos & Beek. Begin januari heeft de rechtbank van Haarlem kenbaar gemaakt dat er tegen de afgegeven omgevingsvergunning beroep was aangetekend. De verwachting is dat er binnenkort bij de rechtbank een zitting aangaande dit beroep zal plaatsvinden. Om deze reden is de prognose om het project in verkoop te brengen bijgesteld naar het derde kwartaal van 2013. De prognose voor de start van de bouw komt hiermee op het begin 2014.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van eventuele nieuwe ontwikkelingen betreffende het project Roos & Beek, meld u dan middels het contactformulier aan.

12 november 2012, Omgevingsvergunning verleend

Op 11 oktober van dit jaar heeft de gemeenteraad een zogenoemde “verklaring van geen bedenkingen” afgegeven ten aanzien van de door ons ingediende aanvraag voor een omgevingsvergunning. Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Velsen zal hiermee de omgevingsvergunning verlenen. Gezien bovenstaande heeft Smit’s Bouwbedrijf de voorbereidingen van het verkooptraject verder opgestart. Gestreefd wordt om het project begin 2013 in verkoop te brengen. De start van de bouw wordt voorlopig voorzien in het derde kwartaal van 2013. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn betreffende het project worden alle belangstellenden nader geïnformeerd.

3 september 2012, Uitkomst archeologisch onderzoek

In mei van dit jaar heeft het archeologisch veldonderzoek op het terrein van Roos en Beek plaatsgevonden. In juni is hiervan een rapportage verschenen. De verwachtingen waren hoog, de proefboringen van de gemeentelijke archeoloog wezen immers uit dat er mogelijk een prehistorische akkerlaag uit de late ijzertijd aanwezig was. Het aanvullend veldonderzoek heeft echter uitgewezen dat het hier waarschijnlijk gaat om een akkerlaag uit de nieuwe tijd. In de sporen onder de akkerlaag zijn namelijk vondsten gedaan uit de late middeleeuwen/nieuwe tijd. Er kon tijdens het onderzoek geen connectie worden gemaakt met de opgravingen die zijn gedaan op de Spanjaardsberg in de jaren ’50. Op basis van het relatief slecht bewaard gebleven vondstmateriaal (er werden slechts enkele scherven aardewerk aangetroffen) en de hiermee samenhangende lage informatiewaarde, is het terrein van Roos en Beek als archeologisch niet behoudenswaardig geclassificeerd. Niettemin is er medewerking toegezegd aan amateurarcheologen om in de toekomst bij ontgravingen (tijdens pauzes), onder leiding van oud-gemeente archeoloog, aantekeningen te kunnen maken, foto’s te nemen en eventuele vondsten veilig te stellen.

5 juni 2012, Wonen met zorg

Smits Bouwbedrijf heeft samenwerking gezocht met Zorgbalans, een regionale zorginstelling die goed bekend is in Santpoort en omgeving. Zorgbalans biedt in het project Roos & Beek zorg en service waarmee u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen. Welke zorg u thuis ook nodig heeft, Zorgbalans gaat voor u op zoek naar de beste oplossing. De medewerkers van Zorgbalans zijn 24 uur per dag en zeven dagen per week voor u beschikbaar. Zorgbalans levert diverse diensten op het gebied van wonen en zorg, variërend van een pedicure aan huis tot een op maat gemaakt ‘Prettig Thuis – arrangement’ met indien gewenst 24-uurs persoonlijke alarmering. Er is sprake van een consequente scheiding tussen wonen, zorg en service. Dit betekent dat er afzonderlijke contracten zijn. De afname van zorg en service (bijvoorbeeld boodschappenservice) is niet gekoppeld aan het kopen of huren van een woning. De kosten van zorg en diensten zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie, zoals uw inkomen en uw eventuele recht op zorg. Zorgbalans ondersteunt u bij het aanvragen hiervan.

23 april 2012, Archeologisch onderzoek op de bouwplaats

Onlangs is er ten behoeve van de bouw een groot aantal sonderingen (t.b.v. draagkrachtonderzoek) uitgevoerd op de bouwlocatie. Deze sonderingen worden gebruikt om de draagkracht van de bodem te bepalen om zodoende de methode van funderen te kunnen bepalen. In een verkennend booronderzoek inclusief een aantal aanvullende proefboringen van de gemeentelijk archeoloog is er onder het plangebied een akker laag aangetroffen. De kans bestaat dat het hier gaat om een prehistorische akker laag uit de late ijzertijd en dat deze onderdeel is van de vindplaats die in de jaren ’50 op de Spanjaardsberg is opgegraven. Binnenkort wordt een aanvullend archeologisch veldonderzoek uitgevoerd en worden op een drietal locaties proefsleuven gegraven. De archeologische sporen, vondsten en monsters worden geregistreerd en gedocumenteerd. Wij zijn erg benieuwd welke vondsten dit onderzoek zal opleveren.

20 februari 2012, Positief besluit College van Burgemeester en Wethouders

Op 14 februari jl. heeft het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Velsen een positief besluit genomen over de ingediende aanvraag voor de omgevingsvergunning voor het project “Roos en Beek”. Het project voldoet aan de uitgangspunten van het startdocument “Roos en Beeklaan” en aan de eisen met betrekking tot de ruimtelijke ordening.

Hoewel er nog enkele procedures moeten worden afgerond, zal Smit’s Bouwbedrijf op korte termijn starten met de voorbereidingen van het verkooptraject. In de komende maanden zal Smit’s Bouwbedrijf via diverse media belangstellenden, geïnteresseerden en omwonenden informeren over de planvorming en de planning.

Er wordt naar gestreefd het project vanaf het derde kwartaal 2012 in verkoop te brengen. De prognose voor de start van de bouw van het project is eind 2012.

Geïnteresseerden voor een woning kunnen zich inschrijven via het inschrijfformulier onder de button ‘interesse’ en worden dan van het vervolgtraject op de hoogte gehouden.

1 november 2011, Sloopwerkzaamheden gestart

In september is Smit’s Bouwbedrijf gestart met de sloopwerkzaamheden van de voormalige IJmond MTS aan de Roos en Beeklaan in Santpoort-Noord. De sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd door Bottelier Slooptechniek uit Haarlem. De werkzaamheden worden door de sloper verricht op basis van de door de gemeente Velsen verstrekte sloopvergunning. Tot op heden verlopen de werkzaamheden volgens planning en wordt ernaar gestreefd de sloopwerkzaamheden vóór het einde van het jaar af te ronden. Een bouwlocatie is over het algemeen een locatie die, ondanks de genomen maatregelen, overlast voor de omgeving met zich meebrengt. Alle betrokken partijen doen er alles aan om de overlast van de werkzaamheden tot een minimum te beperken.

  • Locatie voor sloop in 2007 en 2008

    Locatie voor sloop in 2007 en 2008

  • Stand van zaken sloopwerk, november 2011

    Stand van zaken sloopwerk, november 2011

Het terrein van de voormalige IJmond MTS is door Smit’s Bouwbedrijf herontwikkeld. De te doorlopen procedures voor afgifte van de benodigde vergunningen zijn in gang gezet. Naar verwachting zijn deze in het eerste kwartaal van 2012 afgerond. Smit’s Bouwbedrijf, ontwikkelaar en bouwer van het project, heeft als doelstelling komend jaar te starten met de bouw. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn betreffende het project Roos & Beek worden belangstellenden, omwonenden en geïnteresseerden onder andere via deze website nader geïnformeerd.